Потепління в Україні буде інтенсивним, але короткостроковим / фото pixabay.com

В Україні починає підвищуватися температура. Після довгого періоду з холодними ночами й невисокою денною температурою вже сьогодні практично по всій країні стовпчики термометрів піднімуться до +13°...+15°, а на південному сході до +16°...+19°. Лише в північно-східних областях сьогодні все ще буде холодно, +8°...+11°.

Про це свідчать дані Погода УНІАН.

Погода в Україні 20 жовтня / фото УНІАН

Ще більше потеплішає в Україні в четвер, 21 жовтня. У цей день температура підвищиться вже по всій країні. На заході очікується +16°...+21°, на півночі - до +18°, в центральних областях +16°...+18°, на Сході буде +15°...+17°, на півдні та в Криму до +17°. 

Погода в Україні 21 жовтня / фото УНІАН

У п'ятницю, 22 жовтня, погода в Україні все ще буде теплою, проте із заходу почне надходити холодне повітря і в деяких областях стовпчики термометрів опустяться до +12°...+14°. На решті території країни буде невелика хмарність, на південному сході - сонячно. Температура місцями досягне +20°.

Погода в Україні 22 жовтня / фото УНІАН

На жаль, потепління на цьому і закінчиться. Вже в суботу, 23 жовтня, в західних, північних і місцями центральних областях спостерігатиметься різке зниження температури до +9°...+13°. На півдні та Сході також стане прохолодно, можливі невеликі дощі.

Погода в Україні 23 жовтня / фото УНІАН

Нагадаємо, як повідомила синоптик Укргідрометцентру Олександра Хала, у найближчий тиждень погода в Україні буде мінливою. За її словами, найтеплішими днями будуть четвер і п'ятниця. Денні температури складуть +16... +18 градусів, на півдні та південному сході навіть до +20 градусів.

"Бабиним літом ці дні назвати не можна, тому що бабине літо – це тривалий період теплої погоди, хоча б 5-6 днів. Це просто короткочасне потепління", - резюмувала синоптик.

Вас також можуть зацікавити інші новини погоди: