На заході України можливі підтоплення та селеві потоки / фото УНІАН, Олександр Синиця

На заході України два дні поспіль очікуються підтоплення та подекуди можливе сходження селевих потоків. Про це свідчать дані Українського гідрометцентру.

За даними синоптиків, 26 липня на Закарпатті в мiсцях проходження сильних злив очікується формування значного мiсцевого та схилового стоку, стрiмке пiдвищення рiвнiв води з пiдтопленням понижених мiсць, особливо в населених пунктах. В гiрських районах також існує загроза сходу невеликих селевих потоків.

А впродовж 26-27 липня, у зв’язку з очiкуваними значними опадами, на рiчках суббасейнiв Прута та Сiрету очікуються підвищення рiвнiв води без негативних наслідків.

Відео дня

"В мiсцях проходження сильних злив відбуватиметься формування значного мiсцевого та схилового стоку, в гiрських районах iснує загроза формування локальних селевих потокiв", - попередили фахівці.

У вказаних районах оголошено ІІ рiвень небезпеки, помаранчевий.

На заході України оголошено помаранчевий рівень небезпечності / фото Укргідрометцентр

Погода 26 липня - прогноз на сьогодні

За даними синоптиків, сьогодні в Україні буде мінлива хмарність.

В західних, північних, більшості центральних та Одеській областях пройдуть короткочасні дощі та грози. Вдень подекуди на Прикарпатті очікуються значні дощі. На решті території без опадів.

Вітер південний, південно-західний, 7-12 м/с. Вдень у північних, центральних, Одеській, Миколаївській та Харківській областях місцями очікуються пориви 15-20 м/с.

Температура впродовж дня становитиме 27-32°, на півдні Одещини та в Криму повітря розігріє до 35°, а в західних та Житомирській областях буде найсвіжіше, 21-26°.

Вас також можуть зацікавити новини: