У деяких областях України можливі лісові пожежі / фото ДСНС

У деяких областях України три дні поспіль зберігатиметься надзвичайний рівень пожежної небезпеки. Про це свідчать дані Українського гідрометцентру.

За даними синоптиків, 1та 2 серпня високий ризик виникнення лісових пожеж існує у Тернопільській, Вінницькій та Донецькій областях. 3 серпня до них приєднаються ще Хмельницька, Житомирська та Кіровоградська області. 

1 та 2 серпня пожежна небезпека переважатиме у трьох областях / фото Укргідрометцентр
3 серпня пожежна небезпека пошириться ще на кілька областей / фото Укргідрометцентр

Погода в Україні - прогноз на тиждень

Перша половина тижня в Україні буде з нестабільною погодою. Синоптик Ігор Кібальчич прогнозує періодичні дощі та грози. З другої половини тижня погода зміниться: опади припиняться, а температура стрімко підвищиться за рахунок надходження сухого та спекотного повітря із середньоазіатських районів.

Відео дня

За його даними, температура підвищиться по всій країні, за винятком західної частини, де збережуться більш комфортні показники. Синоптик не виключає, що у цей період можливі нові температурні рекорди.

Про суттєве підвищення температури свідчать й дані Погода УНІАН. За прогнозом, наприкінці поточного тижня у більшості областей стовпчики термометрів покажуть +30°...+37°.

Вас також можуть зацікавити новини: