Незабаром в Україні стане набагато тепліше / фото Ralph, Pixabay

Незабаром в Україні очікується суттєве потепління. Про це в коментарі Телеграфу розказав синоптик Ігор Кібальчич.

"Орієнтовно після 16 березня очікується істотне підвищення температурних показників по всій країні завдяки поширенню теплих повітряних мас з Балканського півострова та Середземного моря", - повідомив він.

За словами Кібальчича, нічні морози зникнуть навіть у північних та східних областях, а вдень повітря прогріватиметься до комфортних +10…+15°С. У південній частині та на Закарпатті очікується взагалі до +16…+18°С.

Відео дня

Атмосферний тиск, за словами синоптика, залишиться вищим за норму, тому суттєвих і затяжних опадів не передбачається. Однак розмиті атмосферні фронти все ж таки стануть причиною дощової та похмурої погоди в окремих регіонах України. Проте кількість опадів, за даними Кібальчича, залишиться нижчою за норму протягом усієї другої декади березня.

"Таким чином, весняні процеси продовжаться протягом найближчих 10 діб з поступовим зростанням середньодобової температури, а небезпечні явища погоди та потужні циклони малоймовірні у зазначений період", - резюмував експерт з погоди.

Погода у Києві - коли до столиці повернеться 10-градусне тепло

На цьому тижні деяке потепління очікується і у столиці. За даними Укргідрометцентру, 12 та 13 березня, на Київщині буде волого та холодно, однак вже з 14 числа температура почне поступово зростати. Вже у суботу, 16 березня, повітря у столиці прогріється до +11°.

Вас також можуть зацікавити новини: