У найближчий тиждень погода в Україні буде нестабільною / фото УНІАН

Найближчими днями в Україні очікується різке похолодання разом з дощами і мокрим снігом. Нічні морози досягнуть -8°. До кінця тижня температура знову підвищиться, проте дощі торкнуться практично всієї країни.

Про це свідчать дані Погода УНІАН

Так, тиждень почнеться з похмурої погоди. У понеділок, 22 листопада, невеликі дощі можливі на північному заході України. У західних, північних і місцями в центральних областях температура буде на рівні +5°...+9°, на решті території - до +10°...+12°, на півдні - до +14°.

Погода в Україні 22 Листопада / фото УНІАН

У вівторок, 23 листопада, в Україну налетить різке похолодання. По всій країні температура знизиться до 0°...+5°, на Півдні - до +6°...+10°. На Півночі, в Центрі, на Сході та на Півдні України нічні морози досягнуть -2°...-8°, на Заході вночі температура буде близько 0°. 

Разом з похолоданням прийдуть і опади, які очікуються скрізь, крім більшості західних областей. Місцями випаде мокрий сніг.

Погода в Україні 23 листопада / фото УНІАН

Ще холодніше стане в середу, 24 листопада. У цей день на Лівобережжі повітря максимально прогріється до 0°...+3°, а нічні морози будуть до -6°. Місцями на Півдні та в західних областях стовпчики термометрів покажуть +5°...+7°. Опади в цей день не очікуються.

Погода в Україні 24 листопада / фото УНІАН

До четверга, 25 листопада, погода в Україні стабілізується. Стовпчики термометрів піднімуться на градус-два. Так, у західних областях очікується ясна і сонячна погода, до +5°...+8°. На решті території - до +3°...+6°, невелика хмарність. Без опадів.

Погода в Україні 25 листопада / фото УНІАН

Перед вихідними погода в Україні остаточно стабілізується, почнеться потепління. Невеликі морози вночі можливі лише на сході та північному сході країни. На решті території "плюси" будуть як вдень, так і вночі. Так, на Півночі, Сході та місцями в Центрі повітря прогріється до +3°...+6°, у західних та південних областях буде тепліше - до +7°...+12°.

Погода в Україні 26 листопада / фото УНІАН

На вихідних в Україні буде тепло, але мокро. Практично по всій країні температура підніметься до +8°...+10°, на Півдні - до +14°. Невеликі дощі, місцями - зливи, пройдуть по всій країні. Опади очікуються і в суботу, 27 листопада, і в неділю, 28 листопада.

Погода в Україні 27 листопада / фото УНІАН
Погода в Україні 28 листопада / фото УНІАН

Народний прогноз на тиждень

22 листопада - Мотрони, Онисифора, Порфирія, Івана, Олександра, Антона. Іній на деревах - на морози, туман - на відлигу. Хмарна, сніжна погода передбачає непогожий Травень.

23 листопада - день пам'яті апостолів Ераста і Родіона, Олімпу, Сосіпатра, Ореста, Костянтина і Юрія. Якщо в цей день на деревах іній лежить з ранку, то міцному зимовому шляху довго не бути. 

24 листопада - день преподобних Феодора Студита і Мартирія Зеленецького, міни, Віктора, Вікентія, Феодора, Максима, Степаниди.  Якщо в цей день тепло, то і зима буде тепла.

25 листопада - Іоанна Милостивого, Сави.  Випав сніг-весна буде пізньою. 

26 листопада - Іоанна Златоустого, архієпископа Константинопольського, Германа, Никифора. Іній на деревах - на хороший урожай.

27 листопада - день пам'яті апостола Пилипа, Григорія, Федора. Якщо хмарно або сніжно - травень буде дощовий. Іній на деревах - до морозів, туман - до відлиги.

28 листопада - день пам'яті мучеників і сповідників Гурія, Самона і Авіва, Варвари, Дмитра. Качки або гуси все частіше стали перелітати з місця на місце - на холодну зиму. Погода на Гурія похмура - травень буде мокрим.

Вас також можуть зацікавити інші новини погоди: