Прогноз погоди в Україні на тиждень / фото ua.depositphotos.com

Найближчими днями в Україну повернеться літнє тепло і навіть 30-градусна спека. Однак початок тижня буде прохолодним, особливо на заході і півночі країни, де очікується +20°...+23°.

Підвищення температури в Україні очікується з середи, 20 липня. Першими його відчують жителі західних і деяких південних областей, де стовпчики термометрів піднімуться до +26°...+30°. Потім послідує кілька днів зі стабільною погодою і періодичними невеликими дощами, переважно на півночі України. Проте вже на вихідних тепло пошириться по всій країні: у більшості областей буде комфортна температура в межах +25°...+28°, а місцями на півдні, заході, а також у Дніпропетровській області температура підніметься до +30°...+32°.

Про це свідчать дані Погода УНІАН.

Відео дня

Так, тиждень в Україні почнеться з сухої і сонячної погоди. 18 липня в більшості західних і північних областей очікується +20°...+23°, на решті території температура буде більш комфортною, +24°...+28°. Без опадів.

Погода в Україні 18 липня / фото УНІАН

У вівторок, 19 липня, в Україні стане більше хмарності. На півночі країни, а також у Волинській, Рівненській та Черкаській областях очікуються дощі. На заході стовпчики термометрів покажуть +22°...+26°, а ось на півночі температура через дощі знизиться до +19°...+21°. На решті території повітря прогріється до +22°...+27°, лише в Луганській і Херсонській областях буде до +28°.

Погода в Україні 19 липня / фото УНІАН

У середу, 20 липня, погода в Україні почне змінюватися в бік потепління. Так, місцями на заході, півдні та в центральних областях температура підніметься до +28°...+30°. У більшості ж областей очікуються комфортний +24°...+28°. На півночі та північному сході пройдуть невеликі дощі.

Погода в Україні 20 липня / фото УНІАН

У четвер, 21 липня, в Україні продовжиться поступове підвищення температури. Так, у більшості західних, а також у Миколаївській, Одеській та Херсонській областях повітря прогріється до +28°...+30°. На Лівобережжі буде від +18° до +26°.

Погода в Україні 21 липня / фото УНІАН

Перед вихідними в Україні пройдуть дощі. Опади, місцями сильні, очікуються скрізь, крім більшості західних і південних областей. Температура в більшості областей очікується на рівні +23°...+26°, на північному сході буде прохолодніше, +21°...+23°, а на півдні та місцями у західних областях повітря прогріється до +28°...+31°.

Погода в Україні 22 липня / фото УНІАН

На вихідних погода в Україні стабілізується, дощі практично покинуть територію нашої країни, буде багато сонця. До кінця тижня в більшості областей температура підніметься до +25°...+28°. Місцями у південних областях та на півдні Дніпропетровщини стовпчики термометрів покажуть +30°...+35°.

Погода в Україні 23 липня / фото УНІАН
Погода в Україні 24 липня / фото УНІАН

Вас також можуть зацікавити новини: