На цьому тижні в Україні буде дуже спекотно / фото ua.depositphotos.com

У найближчий тиждень в Україні очікується потужна спека. Максимально високо стовпчики термометрів підніматимуться на півдні та сході країни, до +33°...+35°. З середи, 6 липня, на заході України очікується похолодання і дощі, які потім поширяться і на північні області. Місцями температура знизиться до +19°...+21°. До кінця тижня опади поширяться також на центральні та східні області, а температура знизиться до більш комфортних значень по всій країні.

Про це свідчать дані Погода УНІАН.

Так, тиждень в Україні почнеться з сильної спеки. 4 липня у нас в країні переважатиме ясна і безхмарна погода з великою кількістю сонця. Повітря в більшості областей прогріється до +30°...+32°. Невеликі дощі з грозами вірогідні лише в Миколаївській та Одеській областях.

Відео дня
Погода в Україні 4 липня / фото УНІАН

У вівторок, 5 липня, в більшості областей спека лише посилиться, очікується +30°...+34°. На заході країни буде +28°...+ 31°, в Івано-Франківській області можливі грози. На решті території буде невелика хмарність, без опадів.

Погода в Україні 5 липня / фото УНІАН

З середи, 6 липня, в Україні спостерігатимуться температурні контрасти. Так, на Заході температура знизиться до +21°...+25°, почнуться дощі та грози. Також грози очікуються на півночі, в Черкаській та Вінницькій областях, однак тут вони не вплинуть на температуру - буде +28°...+32°. На решті території спека лише посилюватиметься, +30°...+35°.

Погода в Україні 6 липня / фото УНІАН

У четвер, 7 липня, опади з грозами змістяться в центр і на північний схід України. У більшості західних і північних областей буде +24°...+26°, а на сході, півдні та в центрі очікується від +29° до +34°.

Погода в Україні 7 липня / фото УНІАН

Перед вихідними, 8 липня, дощі, місцями сильні, очікуються у Львівській, Івано-Франківській, Хмельницькій, Житомирській та Сумській областях. У центрі та півдні країни по лінії Полтава - Дніпро - Миколаїв - Херсон - Одеса очікуються грози. 

На заході України буде найпрохолодніше, + 19°...+ 25°; на півночі - тепліше, +26°...+27°. На решті території країни як і раніше буде спека до +34°.

Погода в Україні 8 липня / фото УНІАН

На вихідних спека потроху відступить. Так, у неділю, 10 липня, невеликі дощі накриють усі західні, північні, центральні та більшість східних областей. Разом з дощами очікується і зниження температури. 

На заході буде традиційно найсвіжіше, +19°...+21°, на півночі очікується від +24° до +29°. У центральних областях розкид температур буде в межах +21°...+34°, на сході стовпчики термометрів опустяться до +27°, а на півдні України спека ослабне до +26°...+28°.

Погода в Україні 9 липня / фото УНІАН
Погода в Україні 10 липня / фото УНІАН

Народний прогноз на тиждень

4 липня - день Терентія. Вранці туман стелиться по траві - буде гарна погода. Якщо вранці трава суха - до ночі чекай дощу.

5 липня - день Уляни, день Зінона і Зіни. Якщо на Уляну гарна погода - буде тепло і сонце сім тижнів поспіль. Якщо йде дощ, все літо до вересня дощове.

6 липня - мучениці Агрипини. З цього дня починається "купальний сезон".

7 липня - Різдво Івана Хрестителя (Івана Купала). Гроза на Івана - горіхів буде мало, і ті порожні. Купальська ніч Зоряна - будуть гриби.

8 липня - день покровителів всіх закоханих Петра і Февронії. Якщо в цей день йде дощ - буде хороший урожай меду.

9 липня - день Давида Суничника. Як стає зрозумілим з назви дня, з цього часу починають збирати суницю.

10 липня - преподобного Самсона. На Самсона дощ - сім тижнів буде йти (до бабиного літа).

Вас також можуть зацікавити новини: