Велика вода у Дніпропетровській області / фото ДСНС

Риба плаває у дворі, а замість дороги - ріка - йдеться про Дніпропетровську область, яка продовжує йти під воду. Загалом у Дніпрі та різних районах області затоплено понад 350 домоволодінь.

Одне з найбільш постраждалих селищ - Обухівка. Там велика вода заполонила цілі вулиці. З полону стихії рятувальники визволили вже десятеро людей, йдеться в сюжеті ТСН.

"Частина вулиць Обухівки перетворилася на справжні річки, пересуватись тепер тут можна хіба що на човнах або у костюмах рятувальників", - каже кореспондентка ТСН.

Місцевий житель Сергій показав своє затоплене подвір'я, на якому був маленький ставок, де плавали коропи. Тепер риба - по всьому подвір'ю. Найбільше постраждали будинки в низині. Вода прибувала дуже швидко, тож виїжджати довелося терміново звідти.

Як кажуть в ДСНС, велика вода прийшла до Дніпропетровської області прийшла через значне весняне водопілля. Сталося часткове підтоплення Дніпровського та Кам'янського районів.

Підтоплення в Україні

19 квітня Український гідрометцентр повідомив, що у найближчі три дні утримуватиметься максимальна позначка піку весняного водопілля у Верхньому Дніпрі.

У ДСНС повідомляли, що у п'яти областях України через паводок підтоплено понад 21 тисячу гектарів сільськогосподарських угідь.

Напередодні глава Чернігівської ОВА зазначив, що найкритичніша ситуація з підвищенням рівня води спостерігається у гирлі Дніпра. 

Вас також можуть зацікавити новини: