30 вересня у Києві зафіксували одразу два температурних рекорди / фото УНІАН

Вересень у Києві завершився одразу двома температурними рекордами. Про це повідомляє Центральна геофізична обсерваторія імені Бориса Срезневського.

За даними спостережень метеостанції, 30 вересня у столиці середньодобова температура повітря виявилась найвищою за час проведення спостережень для цього дня і склала +19,2°С. Це перевищило попередній рекордний показник 1942 року на 0,8°С, а кліматичну норму на 7,7°С.

"Така погода відповідає температурі кінця серпня", - кажуть синоптики.

Відео дня

Також, за їх даними, максимальна температура повітря після полудня досягла +27°С, що на 1,2°С вище попереднього рекордного показника 2016 року.

Температурні рекорди у Києві

За даними синоптиків, літо цього року у Києві виявилося одним з найспекотніших за всю історію. За три місяці було встановлено 13 температурних рекордів: один - у червні, всі інші - у серпні.

Середня температура повітря цьогорічного літа у Києві склала +21,6°С, що на 1,2°С перевищило кліматичну норму і забезпечило шосту позицію серед найтепліших у столиці з 1881 року.

Також 23 вересня у Києві середньодобова температура повітря виявилась найвищою за час проведення спостережень для цього дня і склала +20,6°С.

Вас також можуть зацікавити новини: