В Україні 26 листопада вирував справжній зимовий шторм / фото УНІАН, Віктор Ковальчук

Україною 26 листопада прокотилася потужна зимова негода, наслідки якої відчуваються й сьогодні у вигляді снігу та поривів вітру. Синоптики підбили погодні підсумки вихідних.

Отже, за їх даними, протягом минулих трьох діб в Україні випадали опади у вигляді дощу, мокрого снігу та снігу. Кількість опадів становила 0,3-46 мм, а на Миколаївщині та Одещині - місцями 51-87 мм.

В Миколаївській, Одеській, більшості центральних та північних областей спостерігались хуртовини; на Одещині та Миколаївщині - налипання мокрого снігу. На Закарпатті вночі та вранці місцями спостерігався туман.

Відео дня

Вітер був південно-західний з переходом на північно-західний, 5-14 м/с. по всій Україні, крім Закарпаття, місцями були пориви 15-24 м/с. На Одещині та Миколаївщині подекуди пориви вітру сягали 25-30 м/с, а у Вилково на Одещині - 35 м/с!

Температура була вдень 26 листопада від 4° морозу до 5° тепла, на південному сході країни 6-13° тепла, в Криму - до 17°. Вночі 27 листопада 0-8° морозу; на високогір'ї Карпат вдень та вночі вдарили морози до -9...-12°.

"Середня добова температура 26 листопада була від 2° морозу до 3° тепла (у Києві 0,7° морозу), що близько та на 1-3° нижче за норму; на південному сході країни та в Криму було 4-10° тепла, що на 3-7° вище за неї", - повідомляють синоптики.

Наразі, за їх даними, на більшій частині території країни спостерігається сніговий покрив висотою 1-13см. В Чернігівській, Сумській, Черкаській, Полтавській, Кіровоградській, Миколаївській та Одеській областях - місцями 15-27 см.

Огляд погоди на вихідних / фото Укргідрометцентр

Наслідки негоди в Україні

В результаті зимового шторму, що вирував в Україні 26 листопада, без світла  залишилися понад дві тисячі населених пунктів. Місцями, за даними рятувальників, снігові замети сягають півтора метрів.

З ознаками переохолодження до медиків звернулися 6 осіб. Також повідомляється, що в Одесі загинули три особи.

У зв'язку з негодою в Україні розгорнули цілодобовий штаб з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій на дорогах.

Вас також можуть зацікавити новини: