Віктор Янукович / REUTERS

Адвокати обвинуваченого у державній зраді екс-президента України Віктора Януковича надали суду текст його звернення до президента РФ Володимира Путіна від 1 березня 2014 року.

Як передає кореспондент УНІАН, у тексті, який зачитав адвокат Віталій Сердюк, міститься прохання провести консультації щодо, зокрема, застосування миротворчої місії для врегулювання ситуації в Україні.

«Я звертаюсь до Вас, пане президенте, з пропозицією невідкладно провести двосторонні консультації згідно із статтею 7 Договору про дружбу і співробітництво між Україною та Російською Федерацією щодо надання допомоги для відновлення законності конституційного ладу в Україні та розгляду питання про можливість використання військової або поліцейської миротворчої місії», - наголосив Сердюк.

Відео дня

Читайте такожЄС ухвалив рішення продовжити санкції проти Януковича та його соратників

Також Янукович просив невідкладно проінформувати дипломатичними каналами світове співтовариство про офіційну позицію легітимного президента України щодо «антиконституційного збройного державного перевороту» в Україні.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні Оболонський райсуд Києва у справі про держзраду Януковича допитав колишнього міністра закордонних справ Леоніда Кожару.

Довідка УНІАН. Янукович обвинувачується у вчиненні держзради, пособництві представникам влади РФ, в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України, в порушенні порядку, встановленого Конституцією, веденні агресивної війни, тобто злочинах, передбачених ч. 1 ст. 111, ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110, ч. 2 ст. 437 Кримінального кодексу України.

29 червня 2017 року колегія Оболонського райсуду Києва задовольнила клопотання сторони обвинувачення про спеціальне судове провадження у справі Януковича.