Максим Бурбак розкритикував конфлікт між НАБУ та САП / фото УНІАН

Публічні чвари між Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою та Національним антикорупційним бюро віддаляють Україну від реальної боротьби з корупцією.

Про це заявив Керівник фракції «Народний фронт» Максим Бурбак, після заслуховування  звітів очільників цих антикорупційних органів.

«Публічний конфлікт між НАБУ і САП показує, що керівники цих відомств зосереджуються на скандальному піарі. «Народний фронт» обурений цими чварами. Все це лише віддаляє Україну від реальної боротьби з корупцією. Рівень довіри до антикорупційних новостворених органів у суспільстві катастрофічно впав», - наголосив Максим Бурбак.

Керівник фракції нагадав, що «Народний фронт» давно вимагає перейти від піару до практичних результатів - обвинувальних вироків проти дійсно високопосадових корупціонерів».

«Де конкретні справи і конкретні вироки в судах? І не треба нам розказувати, що цьому на заваді створення антикорупційного суду», - підкреслив Максим Бурбак.

За його словами, дії НАБУ мають політично вмотивовані стандарти.

«Події останніх місяців дають українцям підстави сумніватися, зокрема, в процесуальних діях НАБУ і САП по конкретних провадженнях. Навіть непрофесіоналу видно політично  вмотивовані подвійні стандарти в роботі НАБУ», - наголосив керівник фракції.

«Певне політичне угруповання використовує НАБУ як інструмент просування свого політичного проекту. Йдеться про депутата-оптиміста з елітною нерухомістю, Гізо Углаву тощо», - додав Максим Бурбак.

Керівник фракції також наголосив на бездіяльності з боку НАБУ щодо зриву приватизації Одеського припортового заводу.

«В 2016 році був перший конкурс щодо прозорої публічної приватизації. Після того як Саакашвілі з певними посадовими особами з НАБУ зробив все для зірвання цього прозорого конкурсу, жодної заявки не надійшло», -  розповів Бурбак.

Він додав, що зрив приватизації вигідний Росії, яка таким чином могла показати світу, що Україна не підходить для інвестицій та дискредитувати країну в очах інвесторів.

«Народний фронт» - саме та політична сила, яка ініціювала і проламала крізь парламент антикорупційні реформу, створила НАБУ і САП. Ми вважаємо, що НАБУ і САП повинні існувати, але нам треба повернути довіру у людей до цих органів. Все суспільство надало вам дуже величезний кредит довіри, який ви бездумно втрачаєте. Але цей кредит треба буде повертати, а чи ви це зробите - велике питання», - резюмував керівник фракції «Народний фронт».