Бутусов прогнозує, що претензії до Бубенчику знімуть / фото УНІАН

За даними джерел Цензор.НЕТ, сьогодні Іван Бубенчик має бути звільнений від кримінального переслідування й обвинувачення в умисному вбивстві "беркутівців" на Майдані з нього будуть зняті.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив журналіст і головний редактор Цензор.НЕТ Юрій Бутусов.

Він написав, що управління спецрозслідувань у порушення закону про амністію учасникам Майдану порушило проти Бубенчика справу за статтею 115 - "умисне вбивство, вчинене в змові".

Відео дня

Читайте такожАваков назвав спірною ситуацію навколо активіста Майдану Бубенчика

"Ця стаття дійсно не підпадає під закон про амністію. Але жодних підстав висунути підозру Бубенчику щодо цієї статті не було, адже він прийшов на Майдан законно, зазнав там нападу правоохоронців і діяв у межах необхідної оборони. Тому очікується, що проти Бубенчика буде винесена нова підозра тільки за статтею 348 - "вбивство працівників правоохоронного органу у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків військовослужбовця у зв'язку з його діяльністю", - йдеться в його повідомленні.

А ця стаття, продовжив Бутусов, підпадає під амністію. Крім того, наголосив журналіст, жодних фактів, які б дозволили стверджувати, що саме Бубенчик здійснив смертельні постріли на Майдані, наразі немає.

"Тому всі претензії до Народного Героя Івана Бубенчика сьогодні повинні бути зняті", - підсумував він.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні прокуратура відкликала клопотання про арешт Івана Бубенчика. На 17.00 активіста запросили до Департаменту спеціальних розслідувань ГПУ для вручення нової підозри.

4 квітня Гепрокурор Юрій Луценко заявив, що прийняв рішення змінити групу прокурорів, які займаються справою активіста Майдана Івана Бубенчика. На його думку, прокурори неправильно кваліфікували дії активіста.