Порошенко находится с визитом в Молдове / Фото УНИАН

Президент України Петро Порошенко переконаний, що якщо не буде досягнуто прогрес у розв'язанніконфлікту на Донбасі, Захід посилить санкції проти РФ.

Про це, як передає кореспондент "Європейської правди", глава держави заявив під час візиту у Молдову.

"Я переконаний у безальтернативності вирішення конфлікту на Донеччині, виходячи виключно з мінських домовленостей. Саме тому ми розраховуємо на позитивні новини у цій сфері вже найближчим часом", - зазначив президент.

Відео дня

"Якщо таких новин не буде, я упевнений у поглибленні санкцій. Це робиться не заради нанесення економічної шкоди, а для забезпечення безпеки у Європі", - додав він.

Читайте такожРозпочалася зустріч президентів України, Польщі та Молдови (фото)

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що про посилення санкцій щодо Росії може піти мова на саміті Євросоюзу в грудні, якщо підтримувані Москвою бойовики перенесуть військові дії за межі "ДНР" і "ЛНР".

Разом з тим глава МЗС Польщі Гжегож Схетина заявив про зростання різниці у поглядах на тему загострення санкцій проти Російської Федерації за її агресію проти України.

Молдова нагородить Порошенка найвищою державною нагородою - Орденом Республіки - за особливі заслуги та дії на благо Молдавської держави.