Кожеватова і Мумджи у суду / ОВС-Інфо

У суботу, 2 червня, в Санкт-Петербурзі під будівлею Петроградського районного суду затримали трьох активістів, які тримали український прапор і плакат на підтримку українського політв'язня Олега Сенцова.

Про це повідомляє ОВС-Інфо.

Смирнова, Кожеватова і Мумджи у відділі поліції / ОВС-Інфо

Активістів Ольгу Смирнову, Марію Кожеватову і Асани Мумджи затримали біля будівлі Петроградського суду, де мав відбутися суд над активістом "Демократичного Петербурга" Всеволодом Нелаевим. Правоохоронці затримали всіх трьох за "порушення федерального закону про публічних заходах".

Відео дня

Читайте такожУ Нью-Йорку відбулася видовищна акція на підтримку Сенцова (фото)

За інформацією джерела, Всеволод Нелаев був затриманий 1 червня під час пікету на підтримку Сенцова. Але причиною затримання стала участь Нелаева в першотравневому ході.

Затриманих доставили у відділ поліції Петербурга. Смирнову відпустили з поліції без складання протоколу, а інші залишилися у відділі. На них складають протоколи за фактом повторного порушення порядку проведення публічного заходу.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні близько тисячі мітингувальників вийшли на Майдан на підтримку Сенцова та інших політв'язнів.