Бірюкова показали на росТБ / фото facebook.com/yuri.biriukov

Кремлівські пропагандисти вкрай нервово відреагували на новітню зброю, яка буде продемонстрована 24 серпня під час параду до Дня Незалежності у Києві.

Зокрема, великий ажіотаж на російському телебаченні викликав анонс радника президента України, помічника міністра оборони Юрія Бірюкова про машину, яка в разі необхідності може "попрацювати по Москві" з певної точки країни, передає "Обозреватель".

Фрагмент відео з виступом українця продемонстрували в ефірі пропагандистської програми "60 хвилин" на телеканалі "Россия 1" і супроводили його коментарями.

Читайте також"Слава Україні!" буде офіційним військовим вітанням ЗСУ - Порошенко

"Ми вже злякалися і боїмося, тому що зіркою параду стане якась машинка, яка за необхідності, яку сплять і бачать багато українських чиновників та можновладців, процитуємо слова радника Порошенка, може попрацювати по Москві", — з усмішкою зауважив ведучий програми Євген Попов, намагаючись приховати глузуванням стурбованість появою в України нової потужної зброї.

"Люблю спостерігати за життєдіяльністю комах. Метушаться, копошаться, вдають. Одне але — занадто передбачувані, у силу своєї недоумкуватості. Сказано "зараз скажу, щоб у сусідів спалахнуло", хлоп, у них палає", - написав він на своїй сторінці в Facebook.

Крім того, помічник глави Міноборони із сарказмом наголосив, що росіяни не тільки дивляться його відеоролики в мережі, але навіть конспектують і крадуть їх.

Раніше радник президента України Юрій Бірюков показав відео з репетиції параду до Дня Незалежності. На своїй сторінці у Facebook він назвав важку техніку, яка проходила повз нього, "смертю наших ворогів".