На Закарпатті з’явилися білборди із зображеннями 3-х лідерів угорської общини і антиугорськими закликами / фото Mukachevo.net

Відразу в кількох районах Закарпатської області сьогодні, 20 жовтня, було помічено рекламні щити з зображенням 3-х лідерів Товариства Угорської Культури Закарпаття (ТУКЗ) і написом «Зупинимо сепаратистів».

Про це повідомляє місцеве видання mukachevo.net.

Зокрема, такі білборди виявили при в’їзді в Ужгород у селі Минай, а також при в’їзді у село Гать Берегівського району.

Відео дня

Згідно з інформацією, у Закарпатській ОДА зауважили, що рекламу було поклеєне на щити самовільно вночі.

На Закарпатті з’явилися білборди із зображеннями 3-х лідерів угорської общини і антиугорськими закликами / фото Mukachevo.net

У свою чергу, голова Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль на своєму сайті заявив, що борди із зображеннями діячів політичної партії «ТУКЗ» та антиугорськими надписами є примітивною провокацією російських спецслужб.

Читайте такожКлімкін: РФ значно збільшить зусилля з дестабілізації ситуації на Закарпатті у зв'язку з автокефалією

"Безпосередніх виконавців провокації зараз розшукують правоохоронці, але методи і стиль виконання вказують на те, що це чергова примітивна спецоперація ФСБ, яка вже кілька років намагається розсварити на Закарпатті українців і угорців", - переконаний Москаль.

Також миттєво засудили розміщення таких бордів в угорських організаціях Закарпаття, назвавши це продовженням антиугорської кампанії в Україні.

Крім того, посол України в Угорщині Любов Непоп також назвала ці білборди провокацією.