Захист Рубана повністю ознайомився з матеріалами справи / УНІАН

Шевченківський районний суд м.Києва продовжив запобіжний захід керівникові Центру звільнення полонених «Офіцерський корпус» Володимиру Рубану ще на два місяці.

Про це повідомляється на сторінці адвоката затриманого Валентина Рибіна у Facebook.

Читайте такожЗахист Савченко і Рубана просить суд дати 25 днів на ознайомлення з матеріалами справи

Відео дня

Як зазначається, в суді сьогодні було заслухано клопотання прокурора про продовження на чергові 60 діб запобіжного заходу у вигляді взяття під варту Рубану. Захист обвинувачуваного просив продовження на 30 діб, вважаючи, що цього часу достатньо, щоб прокуратура підготувала обвинувальний акт і передала його до суду.

Згідно з повідомленням, захист Рубана повністю ознайомився з матеріалами справи і про це є офіційна розписка.

«Суддя вийшов до нарадчої кімнати, а повернувшись оголосив рішення - продовжити тримання під вартою Володимиру Рубану на чергові 60 діб. Процес триває», - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, народного депутата України Надію Савченко і Рубана, який 8 березня був затриманий на лінії розмежування з арсеналом зброї, підозрюють у підготовці терактів і держперевороту.

За даними слідства, Савченко і Рубан планували обстріляти будинки в урядовому кварталі Києва і вбити керівництво держави, а вночі захопити будівлю Верховної Ради.

Савченко інкримінують скоєння кримінальних злочинів, передбачених сімома статтями, Рубану - трьома статтями Кримінального кодексу України.

Також правоохоронці задокументували факт перевезення Савченко і Рубаном у листопаді 2017 року зброї з окупованої на підконтрольну Україні територію для здійснення терактів. Савченко і Рубан перебувають під арештом.

4 червня СБУ заявила, що психологічна експертиза з використанням поліграфа підтвердила, що Савченко особисто готувала насильницьке повалення конституційного ладу в Україні.

2 серпня генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо Рубана і Савченко завершено.

4 вересня Шевченківський районний суд Києва продовжив до 30 жовтня термін дії запобіжного заходу Савченко у вигляді тримання під вартою.