Віктор Орбан / REUTERS

Заява угорського прем’єр-міністра Віктора Орбана про те, що з чинною українською владою неможливо досягнути домовленості, прозвучала на фоні конкретних кроків з нормалізації двосторонніх українсько-угорських взаємин, завдячуючи зусиллям дипломатії обох сторін.

Про це написала на своїй сторінці у Facebook народний депутат фракції партії "Блок Петра Порошенко" Марія Іонова.

"Ще більш прикро, що прем’єр сусідньої країни просто дублює нещодавні меседжі агресора й підривника міжнародного порядку Путіна", - написала нардеп. 

Відео дня

Іонова зазначає, що згодна з експертами, які вказують на слабкість позиції лідерів обох країн, що не можуть досягти від української влади бажаного – здачі національних інтересів.

"Вочевидь, на жаль, висновки історії (у т. ч. й обставини та наслідки обох світових воєн) абсолютно можуть не братися до уваги окремими політичними діячами – у тих випадках, коли йдеться про їхні власні інтереси, всупереч інтересам сусідньої держави, своєї власної країни та й взагалі Європейського континенту. Завдяки словам свого тимчасового очільника Угорщина, на жаль - може йти в абсолютний розріз з позицією провідних країн ЄС та й взагалі цивілізованих країн – стосовно неможливості підігравання відвертому агресору у нечесній грі, визнання здобутків України у реформуванні у фактично військовий час. Саме тому цікава реакція країн Євросоюзу на такі очевидні, такі мабуть особисті заяви Прем’єра одного з нових країн-членів", - написала народний депутат.