Гройсман прокоментував заяву Лаврова / фото УНІАН

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман прокоментував заяву міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова щодо нібито підготовки Україною "провокацій" на кордоні з Кримом наприкінці грудня.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив під час прес-конференції за підсумками проведення 5-го засідання Ради асоціації Україна - ЄС.

Читайте такожВ УПЦ МП зробили різку заяву після позачергового засідання Синоду (відео)

Відео дня

"Як прокоментувати слова міністра закордонних справ РФ, перша моя реакція - він сам все придумав, потім все вийшов сам і озвучив. Третє, що йому не вистачає, це, напевно, що реалізувати свій абсолютно неадекватний план. Україна ніколи ніде не створювала жодних прецедентів щодо провокацій", - сказав Гройсман.

"Більше того – те, що трапилося в Азовському морі, не є провокацією. Це абсолютно брутальний напад Збройних сил Російської Федерації під їхнім державним прапором проти нашої суверенної держави, проти українського флоту, проти українських моряків", - додав він.

При цьому Гройсман підкреслив, що "питання полягає в тому, що саме наші українські військові сьогодні перебувають як військовополонені у них за гратами".

"Тому я думаю, що це чергова спроба Російської Федерації виправдати свою дикість і неприховану військову агресію. Я би порадив міністру зробити все залежне від нього у межах його можливостей, щоб українські моряки були звільнені, а Збройні сили Російської Федерації і бойовики, які знаходяться сьогодні на території України, повернулись додому", - заявив Гройсман.

Як повідомляв УНІАН, у Міністерстві закордонних справ Росії перенесли «провокації» України на російсько-українському кордоні на кінець грудня і пообіцяли відповідь «мало не здасться».

«Додаткова інформація, яка у нас з'явилася і якій ми схильні вірити, що на останню декаду грудня Порошенко планує збройну провокацію і на кордоні з РФ, на кордоні з Кримом», - сказав Лавров.

На його думку, також "провокації" України в районі Керченської протоки продовжаться.