Рада старійшин — дорадчий орган НААУ \ Фото УНИАН

Рада старійшин адвокатів закликала народних депутатів не поспішати з прийняттям рішення стосовно законопроекту 9055, а передати його на розгляд з’їзду адвокатів.

 Про це йдеться у зверненні Ради від 17 грудня.

«Наразі законопроект № 9055 включений до порядку денного Верховної Ради і може бути прийнятий у ближчі дні. Застерігаємо вас не робити поспішного кроку і не підтримувати цей законопроект з огляду його численні недоліки та ризики втрати громадянами України можливостей реального захисту своїх конституційних прав.

Відео дня

Повідомляємо, що рішенням Ради адвокатів від 13 грудня 2018 року скликано з’їзд адвокатів України на 15-16 лютого 2019 року. З’їзд адвокатів України є найвищим органом адвокатського самоврядування. Відтак, вважаємо, що законопроект №9055 має пройти обговорення на з’їзді адвокатів України, який спроможний компетентно та у демократичний спосіб оцінити цей законопроект і надати до нього пропозиції від усіх регіональних адвокатських спільнот. Верховна Рада має почути всі регіони України, а не керуватися позицією окремих адвокатів та юридичного бізнесу столиці», - ідеться у зверненні.

Як наголошується у зверненні, саме рішення з’їзду визначить реальне ставлення адвокатури до цього законопроекту та бачення реформи адвокатури в цілому, яке адвокатура буде готова втілювати у співпраці з законодавцем.

Рада старійшин — дорадчий орган НААУ, що об’єднує адвокатів, які мають понад 40 років адвокатської практики. Одним із завдань її діяльності є сприяння удосконаленню нормативно-правової бази з питань діяльності адвокатури.