Павелко одночасно обіймає кілька посад / фото: УНІАН

Кравчук заявив про відмову Національного агентства з питань запобігання корупції притягати до відповідальності Андрія Павелка за його правопорушення.

Про це під час прес-конференції «Спотворення іміджу футбольної України в очах європейського співтовариства зусиллями ФФУ» заявив перший президент України Леонід Кравчук.

«Павелко одночасно займає посади:

Відео дня

· голови бюджетного комітету Верховної Ради;

· президента Федерації футболу України;

· заступника голови парламентської фракції БПП;

· члена Ради директорів прибуткової організації UEFA Events SA.

Однак згідно з українським законодавством та статутом УЄФА, це поєднання є незаконним, оскільки підпадає під визначення «конфлікт інтересів», - йдеться в заяві.

При цьому Кравчук підкреслив: непритягнення Павелка до відповідальності українськими правоохоронцями – і насамперед, НАЗК, - почасти є наслідком «відповідної позиції президента Порошенка».

Як відомо, 13 протоколів НАЗК, прямо посвідчили наявність конфлікту інтересів у діяльності Павелка, були готові ще в травні 2018 року - проте до цих пір, незважаючи на пряму вимогу Закону, не були передані до суду.

Більше того, перевірка Павелка з боку НАЗК безпідставно триває вже більше 9 місяців - при встановленому Законом максимально можливому терміні в 90 днів.

Це безапеляційно свідчить про навмисне затягування перевірки з боку НАЗК - щоб незабаром з причини застарілості справи не передавати її результати до суду.