Кисельов, Соловйов, Скабеева – вони просто відпрацьовують свої гонорари / скріншот

Відомий російський політолог, доктор історичних наук і дослідник Королівського інституту Chatham House Лілія Шевцова під час чату для Главреда дала оцінку роботі кремлівської пропаганди та її впливу на широкі народні маси.

Читайте такожПолітолог пояснила, чому Росії невигідна масштабна війна з Україною

"Ведучі" – це піхота кремлівської пропаганди. Її бійцівські пси. Вони давно вже викликають відторгнення у всіх, у кого ще в Росії не відсохли мізки. Їх риторика і поведінка говорять про те, який сьогодні інструмент брехні для населення. Комуністична пропаганда була, мабуть, пристойніша. Кисельов, Соловйов, Скабєєва – вони просто відпрацьовують свої гонорари", − вважає вона.

Відео дня

На думку Шевцової, найсильніше кремлівська впливає телепропаганда на жителів російської провінції, проте економічні проблеми починають "пробивати" і їх. "Нормальні люди "це" і не дивляться. Але в малих містах, у провінції саме телебачення все ще залишається основним джерелом інформації. Хоча поступово шлунок починає витісняти телевізор. Люди починають міркувати: навіщо нам ця пісня, якщо наш рівень життя падає?", − підсумувала вона.