Голова НАЗК Олександр Мангул / УНИАН

Голова НАЗК Олександр Мангул намагається приховати результати перевірок голови НБУ Якова Смолія та голови Бюджетного комітету ВРУ   Андрія Павелка.

Про це на своїй сторінці у Facebook заявила екс-керівник Департаменту фінансового контролю та моніторингу способу життя НАЗК Анна Соломатіна.

"Ще 12 грудня ми з колегами оприлюднили документи, що свідчать про завершення НАЗК повних перевірок декларацій чотирьох високопосадовців. Питання щодо Рафальського і Геллєра були тієї ж п'ятниці, 14 грудня, розглянуті на засіданні НАЗК, і це можна вважати нашою маленькою перемогою. Однак, результати перевірки декларацій нинішнього голови НБУ Якова Смолія та скандально відомого голови Бюджетного комітету Андрія Павелка, які здійснюють безпосереднє керівництво бюджетною та фінансовою системою України і щодо яких виявлено найбільш кричущі корупційні порушення, ані 14 грудня 2018, ані 21 грудня 2018 НАЗК так і не розглянуті", - написала Соломатіна.

Відео дня

Вона наголошує, що всі необхідні документи щодо Смолія та Павелка давно завізовані керівниками відповідних підрозділів НАЗК і готові до розгляду, і всі бажаючі можуть пересвідчитися та особисто ознайомитися з результатами перевірок за посиланням.

"Від працівників НАЗК стало відомо, що Олександр Мангул особисто зняв з розгляду та виключив ці питання з порядку денного засідання НАЗК 21 грудня, начебто для додаткового вивчення матеріалів. Насправді ж, це панічна спроба відтягнути невідворотне притягнення топ-корупціонерів до відповідальності!", - наголошує колишній посадовець.

Також вона наполягає, що рішення щодо Смолія та Павелка мають бути розглянуті на засіданні НАЗК 28 грудня 2018року.