Ілюстрація / фото УНІАН

Керченська криза не вирішиться в 2019 році. Проблема в тому, що це питання занадто сильно прив'язане до анексованого Криму.

Читайте такожУ Порошенка прокоментували заяву Турчинова про підготовку нового проходу українських кораблів через Керченську протоку

Таку думку висловила експерт-міжнародник Ірина Верещук, передає «Обозреватель». Вона підкреслила, що не відноситься до експертів-оптимістів, які заявляють, що в цьому році Крим повернеться Україні, а в Севастополі пройде парад ЗСУ.

Відео дня

"Хоча санкції будуть введені. Напевно, вони будуть дієвими. Напевно, Росія буде страждати економічно, дипломатично, політично... Але тим не менш, в 2019 році Крим не повернеться", – вважає Верещук.

За її словами, на сьогоднішній день Росія занадто сильно зав'язана на півострів, щоб віддати його так просто. Крім того, Крим вкрай мілітаризований. Кремль вважає його своїм військовим форпостом, стягуючи туди величезну кількість військової техніки. Не треба забувати і про те, що саме з військовими цілями був побудований і Кримський міст.