Моряки виступили також за проведення засідання суду у відкритому режимі / фото УНІАН

Лефортовський районний суд Москви задовольнив клопотання слідства і розпочав розгляд питання про продовження терміну арешту полонених українських військових моряків у закритому режимі.

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, таке рішення ухвалив суддя Сергій Рябцев. Аналогічні рішення ухвалили судді Альбіна Галімова і Олена Канева.

Слідчі просили суд провести закрите судове засідання, оскільки «розгляд може призвести до розголошення таємниці слідства».

Відео дня

«Ми заперечуємо. Ніяких підстав для проведення засідання у закритому режимі немає, оскільки тут немає секретних матеріалів. Принцип судового процесу - це гласність, а це справа має суспільний резонанс», - заявила один з адвокатів моряків.

Читайте такожВ РФ хочуть проводити "судові засідання" щодо полонених моряків у закритому режимі – адвокат

Моряки виступили також за проведення засідання суду у відкритому режимі, але суддя за традицією задовольнив клопотання слідчих ФСБ РФ.

Зараз проходять засідання стосовно 12 військовополонених. Це Андрій Шевченко, Богдан Головаш, Сергій Попов, Володимир Терещенко, Михайло Власюк, Денис Гриценко, Андрій Драч, В'ячеслав Зінченко, Сергій Цибізов, Андрій Оприско, Євген Семідоцький, Роман Мокряк.

Після встановлення їхніх осіб моряки заявили, що відмовляються давати показання відповідно до статті 17 Женевської конвенції.

Українці не падають духом, жартують і змогли коротко в залі суду поспілкуватися з родичами.

Засідання суду ще стосовно 12 українських моряків призначено на 12.30 за московським часом.