Порошенко: Україна відбудує аеропорт Донецька / фото president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко, вшановуючи пам’ять захисників Донецького аеропорту, заявив, що ніколи не забудемо їхнього героїчного подвигу і не пробачимо ворогу.

Читайте такожЗаклали основу для нашої перемоги: президент вшанував пам'ять захисників Донецького аеропорту (фото, відео)

«Ніколи не забудемо героїчного подвигу і не пробачимо ворогу. І не зрадимо того, у що віримо і за що боремося», - сказав глава держави під час заходу, присвяченого 4-й річниці вшанування кіборгів, повідомляє президентська прес-служба. 

Відео дня

Порошенко висловив упевненість, що захоплені ворогом землі будуть звільнені, повернуті під український прапор і територіальну цілісність нашої держави буде відновлено.

«Відбудуємо аеропорт Донецька, і на його високій диспетчерській вежі завжди майорітиме український прапор, який «кіборги» піднімали знову і знову під кулями і снарядами. Аеропорт стане кращим, сучаснішим. Там злітатимуть і сідатимуть літаки звідусіль. І завжди будемо пам’ятати наших героїв», - сказав він.

«Вірю, що одного дня на звільненому Донбасі всі ми зберемось на злітній смузі Донецького аеропорту біля його терміналів, біля знаменитої вежі, щоб ми стали і просто помовчали там, вслухаючись у відлуння жорстоких боїв, щоб хоч на секунду уявили і пропустили через себе те, через що пройшли наші воїни-кіборги», - додав Порошенко.

Довідка УНІАН. Героїчна оборона Донецького аеропорту тривала 242 дні: з 26 травня 2014 року по 22 січня 2015 року. 

242 дні українські військові, добровольці, медики та волонтери протистояли навалі російсько-окупаційних військ та проросійським бойовикам, затято відстоюючи малесенький клаптик української землі. 

Відважних і незламних захисників аеропорту назвали «кіборгами».

Захищаючи Донецький аеропорт, загинули понад 200 бійців.