Журналісти використали повітряні кульки / скріншот

Журналісти розповіли про механізм прикриття владою топ-корупціонерів у вигляді заборони на польоти дронів над маєтками олігархів.

Читайте такожПорошенко: жодних федерацій та спеціальних статусів в Україні не буде

Як йдеться в сюжеті програми «Гроші» на телеканалі 1+1, з метою посилення національної безпеки чиновники заборонили літати дронами над палацами олігархів, однак журналістам вдалося обійти заборону.

Жорсткі правила щодо дронів ввели ще влітку, а на різдвяні свята Державіаслужба оприлюднила карту заборонених для польотів зон, в які входить і будинок Петра Порошенка. Туди ж входить віп-селище Козин, легендарна Конча Заспа та елітна Пуща-Водиця.

Не політаєш навіть у парку Феофанія, поряд з яким збудував палац аграрний олігарх і екс-радник Порошенка Юрій Косюк.  

«Червоні зони» забезпечили спеціальним обладнанням, яке здатне перехопити управління над квадрокоптером, тож наразі практично неможливо підняти дрон над будинком президента. При цьому подібні «глушилки», за словами голови Всеукраїнської федерації власників безпілотників Тараса Трояка, не є законними. У Державіаслужбі коментувати це питання відмовилися.

Журналісти вирішили вийти з такого положення використанням повітряних кульок і з їх допомогою підняли камеру над будинком президента у Козині, що жодним чином не забороняється, не обмежується законом і не зазнає впливу «глушилок». Після суперечки із охоронцями, вдалося запустити кульок у небо, однак, на відміну від дрона, вони залежні від вітру, тому відзняти усю територію не вдалося, а лише її частину.