Яценюк може поховати шанси Порошенка на другий тур / фото УНІАН

Якщо на з'їзді партії "Народний фронт", який заплановано на 2 лютого, буде прийнято рішення про висунення Арсенія Яценюка на посаду президента, це остаточно "поховає" перспективи Порошенка на другий тур.

Таку думку на своїй сторінці в Facebook висловив журналіст Сергій Іванов.

"Попри низькі поточні рейтинги, з’їзд НФ 2 лютого матиме важливе значення для виборів, а сам факт висунення або невисунення Яценюка так чи інакше вплине на розклад кампанії. Якщо Яценюк піде на вибори, перспективи Порошенка на другий тур будуть поховані в момент, коли про це буде оголошено. Електоральне поле одне, ресурси співмірні і цього достатньо, щоб збити Порошенка", - пише журналіст.

Відео дня

Іванов зазначає, що в руках "Народного Фронту" залишається потужний ресурс у вигляді фракції у Верховній Раді, а також майже половини уряду з міністром внутрішніх справ, секретаря РНБО, голови Верховної Ради, міжнародних зв'язків Яценюка, розвиненої партійної структури.

Читайте такожПолітолог назвав головні провали Порошенка на посаді президента

За словами журналіста, висунення Яценюка ускладнить для Порошенка можливість "монополізувати весь напрацьований позитив, на який він дуже розраховує".

Тому, переконаний Сергій Іванов, Порошенку наразі "конче потрібно повернути лояльність людей, яких він як власноруч, так з допомогою підручних і різних ситуативних партнерів множив на нуль протягом всієї своєї каденції, і в першу чергу - Арсенія Яценюка".

Також журналіст відзначив "дивну" госпіталізацію у Австрії мера Києва Віталія Кличка, який також є головою партії Порошенка. Зазначається, що ця госпіталізація унеможливлює його участь у сьогоднішньому висуванні Порошенка.

"Не хочу піддавати сумніву стан здоров'я мера, нехай видужує, але, погодьтеся, з огляду на непросту диспозицію, яка склалася для президента на фінальному відтинку виборчої кампанії, цілком можна припустити, що Кличко зважив позиції Банкової і не схотів остаточно псувати собі електоральну карму, тому пішов на лікарняний. Власне, це зайве підтвердження того, про що я кажу: Порошенку почали виставляти рахунки", - підсумував український журналіст.

Раніше повідомлялося, що за інформацією ЗМІ, висунення в президенти Петра Порошенка відбудеться 29 січня в Міжнародному виставковому центрі у Києві.