Туск

Про це він заявив у четвер в Брюсселі на прес-конференції, яка відбулася по завершенню неформального самміту ЄС, передає власний кореспондент УНІАН.

„Що зроблено на папері, має бути переведено у реальні справи. Припинення вогню має поважатися. Ми маємо бачити реальну деескалацію в країні. Це не тільки про незалежність та територіальну цілісність України. На кону весь геополітичний порядок Європи після 1989. Ми будемо готові до розвитку подій, доброго чи поганого”, - сказав Туск.

Читайте такожЛідери ЄС не обговорювали нові санкції для Росії, але готові діяти – Туск

Відео дня

За його словами, під час самміту лідери ЄС обговорювали питання підтримки імплементації досягнутих домовленостей. „Якщо цього не станеться, ми не будемо коливатися, щоб зробити необхідні кроки. Ми єдині і будемо притримуватися нашого курсу”, - наголосив президент ЄР.

Крім того, він назвав „пропагандою” інформацію про те, що начебто громадяни країн ЄС беруть участь в боях в Україні. „У нас немає доказів, що громадяни ЄС причетні до боїв в Україні. Це пропаганда, а не факти, і не є найбільшою проблемою, коли мова йде про виконання (Мінських домовленостей). Перше, що необхідно, це добра воля Росії”, - підкреслив Туск.