Насіров заявив, що цей рахунок відкритий у брокерській компанії, яка не є фінансовою установою / фото УНІАН

Шевченківський районний суд Києва заарештував 300 тисяч доларів на британських рахунках колишнього глави Державної фіскальної служби України Романа Насирова.

Відповідне рішення суд ухвалив 14 лютого, пише "Судовий репортер".

Своєю чергою Насіров заявив, що цей рахунок відкритий у брокерській компанії, яка не є фінансовою установою.

Відео дня

Читайте такожНасіров приховав на британських рахунках майже 300 тисяч доларів - САП

"Це не банківський рахунок, не рахунок у фінансовій установі. Це договір з компанією укладено до 2015 року, за цим договором були сплачені кошти. Є обліковий рахунок, але він не належить до фінансових рахунків або з грошовими коштами. Договір укладено ще там до моєї публічної діяльності", - запевнив він.

За словами прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Андрія Перова, Насіров відкрив рахунок 2015 року і поклав на нього гроші готівкою.

"Що не є банківською та фінансовою установою, то застосовувати дефініції українського законодавства до британських суб’єктів господарювання, у цбому випадку є не бачу підстав. Великій Британії видніше, як називаються їхні установи. Нас поінформували, що цей рахунок перебуває у фінансовій установі, то підстав стверджувати інше в нас нема", - сказав прокурор.

Нагадаємо, на початку 2018 року Кабмін вирішив звільнити очільника Державної фіскальної служби Насірова.

11 грудня Окружний адміністративний суд Києва визнав незаконним звільнення Романа Насірова з посади голови ДФС і поновив його, призначивши виплатити компенсацію за час вимушеного прогулу у розмірі 183 342 гривні 84 копійки. Як пояснили в суді, рішення про звільнення Насірова ґрунтувалось виключно на наявності в нього подвійного громадянства, що не вдалось довести. Проте згодом, 9 січня, Кабінет міністрів оскаржив рішення про відновлення на посаді Насірова.

16 січня Насіров подав до ЦВК документи для участі у президентських виборах та декларацію про доходи, в якій вперше вказав 297 730 доларів США на рахунку у фінансовій установі на території Об’єднаного Королівства Великої Британії та Північної Ірландії, які не відображались у жодній з його декларацій під час перебування на посадах держслужбовця.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура подала до Шевченківського районного суду Києва клопотання про арешт грошей.