Кабінет міністрів не планує поновлювати Насірова на посаді голови Державної фіскальної служби / фото УНІАН

Кабінет міністрів України оскаржив рішення про поновлення Романа Насірова на посаді голови Державної фіскальної служби.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі уряду.

У Кабміні уточнили, що цим питанням займається Міністерство юстиції.

Відео дня

Водночас у прес-службі Шостого апеляційного адміністративного суду УНІАН повідомили, що до цього суду скарги ще не надійшли і перебувають в суді першої інстанції.

Як повідомляв УНІАН, 10 листопада 2017 року прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури направили до суду обвинувальний акт проти тодішнього голови ДФС Насірова і його підлеглого - керівника Департаменту погашення боргу ДФС Володимира Новикова.

Читайте такожНасіров заявляє, що з 27 грудня на законних підставах обіймає посаду голови ДФС

Насірову інкримінується зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення - статті 364 і 366 Кримінального кодексу України, його підлеглому - вчинення злочинів, передбачених ч.5 ст.27 (види співучасників), ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК.

За версією слідства, Насіров у 2015-2016 роках, діючи в інтересах народного депутата Олександра Онищенка, ініціював необґрунтовані рішення про розстрочення податкового боргу трьом компаніям, що завдало державі збитків на суму майже 2 млрд грн.

Кабінет міністрів 3 березня 2017 року відсторонив Насірова від виконання обов'язків голови ДФС на час проведення розслідування, а 31 січня 2018 року звільнив з цієї посади.

11 грудня Окружний адміністративний суд Києва визнав протиправним рішення, яким Насірова було звільнено з посади голови ДФС.

16 грудня президент України Петро Порошенко заявив, що Кабінет міністрів не планує поновлювати Насірова на посаді голови Державної фіскальної служби.