uacrisis.org

З'їзд адвокатів України обрав Павла Гречківського і Олексія Маловацького членами Вищої ради правосуддя.

Гречківського підтримав 161 делегат, Маловацького – 142, передають Українські Новини.

Було видано 178 бюлетенів, 4 бюлетені були визнані недійсними. Перед голосуванням кожен з п'яти кандидатів у ВСП мав можливість виступити на З'їзді.

Відео дня

Крім Гречківського і Маловацького слово взяли кандидати Тарас Будз, Євгеній Агарков і Наталія Алпатьєва.

Маловацький заявив, що він і його колега Гречківський мають законне право бути обраними у ВРП і про повторне обрання не йдеться взагалі.

"Ніяких повторних обрань немає, і з цього приводу висловила свою позицію Вища рада правосуддя. Адвокат Кравець заявив нам з Гречківським відвід з тією аргументацією, що ми не можемо повторно обиратися у ВРП, однак Рада правосуддя відхилила відвід... і ще хочу сказати, що НААУ жодного разу не обирала членів Вищої ради правосуддя", - заявив він.

В список на голосування за обрання членів ВРП делегати З'їзду, шляхом відкритого голосування, прийняли рішення не включати Алпатьєву і Агаркова. У підсумковий бюлетень для таємного голосування були включені Гречківський, Будз і Маловацький.

Після обрання Гречківського членом ВРП, НААУ припинила його повноваження як секретаря ради адвокатів, як того вимагає закон. Таким чином було задоволено заяву Гречківського.

Замість Гречківського секретарем ради адвокатів України був обраний адвокат Ігор Колесніков.

Після оголошення результатів голосування нові члени ВРП прийняли присягу.

Як повідомляв УНІАН, з'їзд адвокатів звільнив члена ВККС Луцюка. Раніше з'їзд адвокатів висловив недовіру члену ВККС Луцюку.