Кучма вважає, що після виборів можуть початися протести / фото УНІАН

Другий президент України Леонід Кучма вважає, що після найближчих виборів президента буде багато невдоволених чесністю виборчої кампанії та можуть організувати протести.

Про це він заявив після брифінгу трьох перших президентів України у Києві, повідомляє "Українська правда".

На запитання, чи використовувалися технічні кандидати під час виборів, коли він балотувався у президенти, Кучма відповів: "Та про що Ви говорите? Ми тоді не розуміли, що таке "технічний кандидат". Я вважаю, що ті вибори були найчеснішими!".

Відео дня

Читайте такожВід сотні гривень за «мовчки постояти» до двохсот баксів за захоплення будівлі: як влаштована індустрія замовних мітингів і пікетів

"Я перший раз пішов на президентські вибори – та в мене взагалі нічого не було: одна машина на весь штаб, так би мовити. Одна – і та дісталася мені як колишньому прем’єр-міністру. А так – Господи!..", – зазначив Кучма.

"Сьогодні настільки різниця у виборчих кампаніях, що люди дійсно не вірять що кампанія може бути чесною. Тим більше, що ми даємо такі яскраві приклади, що ми цього навіть не прагнемо", – додав він.

"Будь-які вибори, які зараз пройдуть, – обов’язково політичні сили будуть кричати, що "підтасовка", "нечесні" і так далі. Будуть робити спробу ще, не дай Господь, робити якийсь черговий Майдан", – припустив колишній президент.

Нагадаємо, Центральна виборча комісія зареєструвала 307 спостерігачів від іноземних та міжнародних організацій на виборах президента.