m.gorod.cn.ua

Державне бюро розслідувань викликало народного депутата фракції «Батьківщина» Валерія Дубіля для участі у допиті в кримінальному провадженні за ч.1 ст.255 Кримінального Кодексу України в якості свідка. Допит призначено на 10 ранку 28 лютого.

Про це стало відомо Главком з власних джерел.

Частина 1-ша статті 255 ККУ передбачає покарання позбавленням волі на строк від п'яти до дванадцяти років за «створення злочинної організації з метою вчинення тяжкого чи особливо тяжкого злочину, а також керівництво такою організацією або участь у ній, або участь у злочинах, вчинюваних такою організацією, а також організація, керівництво чи сприяння зустрічі (сходці) представників злочинних організацій або організованих груп для розроблення планів і умов спільного вчинення злочинів, матеріального забезпечення злочинної діяльності чи координації дій об'єднань злочинних організацій або організованих груп».

Відео дня

Як повідомлялося, 21 лютого заступник голови Служби безпеки України Віктор Кононенко повідомив, що співробітники СБУ викрили «виборчу піраміду» у низці регіонів України, що працювала під керівництвом народного депутата України і мала на меті забезпечити конкретному кандидату перемогу на виборах. Вдалося також з’ясувати прізвище народного депутата України, який організував і контролював діяльність «виборчої піраміди». Ним виявися член партії ВО «Батьківщина» Валерій Дубіль.