Фото УНИАН

«Я шкодую, що, незважаючи на домовленості, досягнуті в Мінську минулого тижня і вчорашню резолюцію Ради Безпеки ООН, насильство на сході України продовжується. Бої були особливоінтенсивними в Дебальцеве, де проросійські сепаратистські сили явно мали намір поширити свій контроль над регіоном», – йдеться в заяві Брассер, пише Радіо Свобода.

Читайте такожУ ПАРЄ закликають створити "зелений коридор" для евакуації 5 тисяч цивільних з Дебальцевого

Голова ПАРЄ закликала сторони конфлікту дотримуватися припинення вогню.

Відео дня

12 лютого у Мінську лідери України, Росії, Франції та Німеччини домовилися про припинення вогню в Донбасі з 15 лютого, відведення важких озброєнь. Порушення цього режиму відбуваються постійно, сторони звинувачують у цьому одна одну й заперечують свою вину. Зокрема найзапекліші бої тривають біля Дебальцева.

Кореспондент Радіо Свобода повідомляв, що станом на 11:00 до лікарні Артемівська доставили понад сотню поранених військових з Дебальцева, до лікарні продовжують доправляти поранених. 

Президент Петро Порошенко повідомив, що в результаті боїв біля Дебальцева поранення отримали 30 військових.Порошенко також заявляє, що підрозділи Збройних сил України залишають Дебальцеве організовано, з бойовою технікою і зброєю. Станом на 13:00 виведені 80% підрозділів. Після цього нової інформації про ситуацію в Дебальцеві не було.