Перший заступник секретаря РНБО Гладковський відсторонений від займаної посади / фото УНІАН

Перший заступник секретаря РНБО Олег Гладковський звернувся до Головної військової прокуратури і НАБУ із заявою щодо якнайшвидшої перевірки усіх викладених у розслідуванні в журналістській програмі "Наші гроші" фактів про розкрадання в оборонній сфері, в якій фігурує його син. 

Про це йдеться у переданій УНІАН заяві Гладковського. 

«У цілому категорично відкидаю усі звинувачення, які пролунали в так званому розслідуванні», -заявив він.

Відео дня

Але, за словами Гладковського, оскільки розслідування викликало чималий суспільний резонанс, «ми всі зацікавлені в тому, щоби розставити крапки над “і” та захистити репутацію людей, які у надзвичайно критичній ситуації 2014-2015 років вирішували невідкладні, життєво та критично необхідні питання із відновлення боєздатності армії». 

«Тож, щоб запобігти будь-яким інсинуаціям, особисто звертаюся і до Головної військової прокуратури, і до НАБУ із заявою щодо якнайшвидшої перевірки усіх викладених у «розслідуванні» фактів, і надати відповіді всьому суспільству і мені особисто», - наголосив Гладковського.

Читайте такожСкандал із обкраданням армії: перший заступник секретаря РНБО Гладковський відсторонений від займаної посади

Крім того, він зауважив, що на час перевірки правоохоронними органами викладених у розслідуванні фактів звернувся з проханням призупинити повноваження як першого заступника Секретаря РНБО України та голови Міжвідомчої комісії з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю. «Відповідні заяви подаю негайно», - додав він. (на час публікації цієї новини президент вже відсторонив Гладковського від виконання обов'язків першого заступника секретаря РНБО на час проведення розслідування – УНІАН).

Як повідомляв УНІАН, напередодні проект «Наші гроші з Денисом Бігусом» оприлюднив розслідування, в якому стверджується, що син першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігор причетний до схем масштабного розкрадання бюджетних коштів в оборонному комплексі.

Стверджується, що Гладковський-молодший і його партнери вступили в змову з оборонними чиновниками. Вони скуповували військові запчастини у російських контрабандистів, а також - на складах української армії. Ціни на запчастини, які часто не відповідали будь-яким нормам якості, накручувалися в рази. Цей «товар» за змовою з керівництвом «Укроборонпрому» продавали на оборонні заводи. Таким способом група нібито отримала від «Укроборонпрому» щонайменше 250 млн грн.

Олега Гладковського журналісти називають другом нинішнього президента Петра Порошенка і «смотрящим за оборонкою».