Фракція "Самопомочі" у Раді хоче почути від президента пояснення щодо розслідування "Наших грошей" / Иллюстрация REUTERS

Фракція «Об’єднання «Самопоміч» вимагає від президента Петра Порошенка надати пояснення з приводу даних журналістського розслідування, згідно з якими наближені до нього особи нібито організували схеми з розкрадання коштів в ОПК.

Читайте такожЗеленський прокоментував журналістське розслідування щодо контрабанди запчастин до військової техніки з РФ (відео)

Як передає кореспондент УНІАН, про це на засіданні парламенту заявив лідер фракції «Самопоміч» Олег Березюк.

«У цьому залі немає сенсу працювати, доки не прийде президент і не розкаже, чому Рада національної безпеки і оборони сьогодні кришує пограбування української армії», - сказав він.

У відповідь голова Верховної Ради Андрій Парубій закликав народних депутатів схаменутися, бо «за виборами існує Україна».

За словами спікера, якщо сьогодні парламент не схвалить рішення президента про надання доступу підрозділам Збройних сил інших держав на територію України для участі у багатонаціональних навчаннях, то військові навчання буде зірвано.

«І, колеги, треба пам’ятати, що йде війна, крім того, що йдуть вибори, – і це не менш важливо, ніж виборча кампанія», - наголосив Парубій.

Він закликав народних депутатів працювати.

Довідка УНІАН. 25 лютого журналіст Денис Бігус оприлюднив дані розслідування, згідно з якими особи з оточення президента нібито заробляли на поставках російських запчастин до військової техніки.

Журналіст стверджує, що нібито син заступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігор був учасником мільйонних схем з розкрадання коштів в ОПК.

За інформацією журналіста, начебто Ігор Гладковський разом з іншими особами за контрабандними схемами постачав в Україну з РФ запчастини до військової техніки. Журналісти стверджують, що українські підприємства ОПК у декілька разів переплачували за запчастини.