Яценюк заявив про відсутність у нього іноземних рахунків і компаній / nfront.org.ua

«Я твердо переконаний: якщо ти займаєшся політикою, ти не можеш займатися грошима. Так не буває. Не можна об'єднувати владу і гроші, вони не об'єднуються», - вважає лідер Партії «Народний Фронт», прем'єр-міністр України в 2014-2016 роках Арсеній Яценюк.

В інтерв'ю інтернет-виданню «Цензор» він заявив, що «особисте збагачення і владу – це та комбінація, яка призводить до знищення тебе і як політика, і як бізнесмена, знищення твоєї репутації». «І я Вам скажу, знищення віри взагалі, залишків віри, у нас зараз залишилися тільки залишки віри, під владу як таку. Тому я – професійний політик».

«У мене немає жодного активу за кордоном. І ніколи не було - незважаючи на те, що я працював у бізнесі і в банківському секторі тривалий час. У мене немає жодного іноземного рахунку. У мене немає жодної акції однієї іноземної компанії. І в мене нічого цього не з'явилося ні під час прем'єрства, ні після нього», - підкреслив політик.

Відео дня

Відповідаючи на уточнююче питання журналіста, Арсеній Яценюк зазначив, що іноземних активів немає також ні у його дружини, ні в його мами, ні у його батька.

«І скажу вам ось ще що. Мене скринили все розвідки всієї нашої західної коаліції. Це я знаю точно. Повірте мені. Чому вони це робили? Не тому, що в чомусь підозрювали – просто вони повинні знати, з ким спілкуються їхні лідери. Вони вивернули все і вся. І не знайшли ніякого компромату. Знаєте, чому? Розумієте, я свою бізнес-кар'єру закінчив у 2001 році. І з 2001 року я вже знав, що коли прийде час – і мені треба буде відповідати, де я взяв гроші. Я знав це. І, починаючи з 2001 року я сам, з калькулятором, листочком і ручкою, заповнював всі декларації, які тоді всерйоз не сприймалися», - розповів він.

Арсеній Яценюк поділився історією про те, як багато років потому, відоме інформаційне агентство, контрольоване Сергієм Льовочкіним, направило йому запити: «мовляв, покажіть, будь ласка, свої декларації»: «А я їм відповів: всі декларації висять на сайті! І посилання на сайт відправив».