Архієпископа Климента затримали в окупованому Сімферополі / фото УНИАН

У тимчасово окупованому Сімферополі у відділення поліції до незаконно затриманого архієпископа Сімферопольського та Кримського Православної церкви України Климента прибув адвокат Еміль Курбедінов.

Про це адвокат повідомив у Facebook.

Читайте такожДенісова в ООН: українські політв’язні Бекіров і Гриб перебувають у важкому стані

Відео дня

«З Архієпископом Сімферопольським і Кримським Климентом все добре. Перебуваю поруч у відділі поліції. Зараз даємо пояснення. Всі подробиці пізніше», - написав він.

Своєю чергою уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова повідомила, що архієпископа Климента затримали за сфабрикованими обвинуваченнями за нібито крадіжку з церкви, йдеться у дописі на сторінці омбудсмена у Facebook.

«Тільки-но мені вдалося зв‘язатися з архієпископом Сімферопольським і Кримським Климентом (Кущем), якого було незаконно затримано окупаційною поліцією на автовокзалі міста Сімферополя. За словами Климента, зараз він знаходиться в одному з райвідділків поліції Сімферополя. Приблизно годину тому його вивели з автобусу, пояснивши, що у його сумках знаходяться речі, які ніби то було вкрадено ним з церкви», - написала Денісова.

Архієпископ Климент запевнив її, що у поліції лише через півгодини після затримання дізнались, ким він є, а саму справу сфабрикували майже одразу.

Денісова вважає, що причиною для затримання Климента стала його запланована поїздка до СІЗО у Ростов-на-Дону для відвідання українського політв‘язня Павла Гриба, на що ростовським судом попередньо було надано дозвіл.

«РФ боїться, що усьому світові стане відома правда щодо стану здоров‘я Павла. Їм є, що приховувати! До цього судове засідання по Павлу перенесли, коли в Росію приїхав лікар, який мав розповісти про реальний стан здоров`я політв’язня», - додала омбудсмен.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 3 березня, на автовокзалі у тимчасово окупованому Сімферополі затримали архієпископа Сімферопольського та Кримського Православної церкви України Климента. Його повезли в центральний райвідділ поліції у місті.