Суд продовжив дію заходів екс-голові ГФС / фото УНІАН

Суд зменшив розмір застави екс-голові Державної фіскальної служби Роману Насірову зі 100 млн грн до 36 млн грн.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, 4 березня за участі прокурорів САП у Шевченківському райсуді Києва відбулось чергове судове засідання з розгляду по суті кримінального провадження за обвинуваченням Насірова та керівника департаменту ДФС Володимира Новикова, підозрюваним у зловживанні владою та службовому підробленні в інтересах народного депутата Олександра Онищенка.

Читайте також"Вам треба освіжитися!": нардеп облив Насірова водою під час ефіру (відео)

Відео дня

Суд продовжив чинність запобіжних заходів екс-голові ДФС та керівнику департаменту служби, однак, за власної ініціативи, зменшив заставу для Насірова зі 100 млн грн до 36 млн грн відповідно до розміру цивільного позову у кримінальному провадженні.

Наступне засідання призначено на 15.30 14 березня 2019 року.

Також у прес-службі САП зауважили, що на судовому засіданні прокурори не зачитали жодної сторінки обвинувального акту.

Як повідомляв УНІАН, 10 листопада 2017 року прокурори САП направили до суду обвинувальний акт проти тодішнього голови ДФС Насірова і його підлеглого - керівника Департаменту погашення боргу ДФС Новикова.

Насірову інкримінується зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення за ст. 364 і 366 Кримінального кодексу України, його підлеглому - вчинення злочинів, передбачених ч.5 ст.27 (види співучасників), ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем).

За версією слідства, Насіров у 2015-2016 роках, діючи в інтересах народного депутата Олександра Онищенка, ініціював необґрунтовані рішення про розстрочення податкового боргу трьом компаніям, що завдало державі збитків на суму майже 2 млрд грн.

Кабмін 3 березня 2017 року відсторонив Насірова від виконання обов'язків голови ДФС на час проведення розслідування, а 31 січня 2018 року звільнив з цієї посади.

11 грудня 2018 р. Окружний адмінсуд Києва визнав протиправним рішення, яким Насірова було звільнено з посади голови ДФС.

У січні 2019 р. Кабмін оскаржив рішення про поновлення Насірова на посаді голови ДФС.

11 січня Шевченківський райсуд Києва дозволив Насірову залишати межі Києва та області.

У лютому Шевченківський райсуд арештував майже 300 тис. доларів, що перебували на британських рахунках Насірова.