Ілюстрація / REUTERS

Міністр оборони РФ Сергій Шойгу визнав посилення угруповання військ в окупованому Росією Криму.

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, на розширеному засіданні комітету Держдуми з оборони Шойгу сказав: «Посилено склад військ в Криму, що забезпечує захист території півострова та інтересів Росії в Чорному морі».

Він заявив, що в даний час всі військові частини російської армії є частинами постійної готовності.

Відео дня

Читайте такожКорабель ВМС України під час бойової підготовки в Азовському морі супроводжували три кораблі ФСБ (відео)

«У 2012 році у складі сил негайного застосування було лише 16 з'єднань. Замість дивізій були сформовані бригади, укомплектовані особовим складом на 50-75%. Тимчасові параметри щодо приведення їх у бойову готовність за одну годину досягнуті не були», - нагадав Шойгу.

За його словами, збройні сили РФ в 2019 році вперше отримають розвідувально-ударні безпілотники.

«За шість років сформовано 38 військових частин, на озброєння яких поставлено більш як 2 тис. сучасних безпілотників. З цього року почнуть надходити на озброєння розвідувально-ударні комплекси середньої дальності», - повідомив міністр оборони Росії.

Як сказав Шойгу, сьогодні діє нова система комплектування збройних сил, і з 2012 року кількість контрактників зросла більш ніж удвічі й у даний час становить 394 тис. чоловік.

За словами Шойгу, в кожному полку і бригаді формуються по два батальйони, укомплектованих контрактниками, а третій - призовниками. «При цьому призовники до виконання бойових завдань не залучаються», - запевнив він.

Всього, зазначив міністр, в російській армії 136 батальйонних тактичних груп, укомплектованих тільки контрактниками.

Крім того, Шойгу заявив, що вжиті заходи дозволили до 2019 року збільшити кількість носіїв високоточної зброї великої дальності наземного, морського і повітряного базування більш ніж в 12 разів, а високоточних крилатих ракет - більш ніж в 30 разів.

Також Шойгу повідомив, що всього в Сирії Росія апробувала 316 зразків сучасного озброєння.