Після виборів необхідно сформувати якісний формат державної влади, що об'єднуватиметься навколо національних стратегічних інтересів - Кінах

На основі волевиявлення українських громадян необхідно сформувати якісний формат державної влади, яка матиме постійний діалог з громадянським структурованим суспільством та об'єднуватиметься навколо національних стратегічних інтересів.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив президент Українського союзу промисловців і підприємців, член наглядової ради Національного форуму «Трансформація України» Анатолій Кінах перед розширеним засіданням Координаційної ради добровольців і волонтерів Національного форуму (УНІАН: сьогодні відзначається День українського добровольця).

"У нас сьогодні відбувається непересічна подія - вперше за історію діяльності Національного форуму "Трансформація України" ми проводимо розширене засідання Координаційної ради добровольців і волонтерів України", - сказав він.

Відео дня

Кінах підкреслив, що форум передусім спрямовує свою діяльність на те, щоб створити на основі потужної підтримки та дій громадянського суспільства "незворотні умови розвитку України як сучасної демократичної держави європейського типу".

"Це має дуже велике значення, особливо у відповідальний 2019 рік, коли, ми впевнені, що на основі волевиявлення українських громадян нам необхідно сформувати більш високий, якісний формат державної влади, і формат, який повинен спиратися в першу чергу на постійній діалог з громадянським структурованим суспільством та об'єднуватися в першу чергу не навколо рейтингів, посад, а наших національних стратегічних інтересів", - зауважив Кінах.

За його словами, на сьогодні потрібно об'єднуватися навколо стратегічних завдань національних інтересів України.

"Ми впевнені у тому, що як ніколи нас повинні адекватно розуміти наші міжнародні партнери. І сьогоднішній захід якраз спирається на ті напрацювання, концепцію стратегії трансформації України, яка розроблена вперше за всю історію незалежності нашої держави за рахунок спільних зусиль величезної кількості громадських об'єднань, експертів, аналітиків, наших міжнародних партнерів, фахівців найвищого рівня", - сказав він.

Кінах упевнений, що така "синергія дає шанс на те, щоб Україна незворотньо рухалася вперед як сучасна держава".