30-метровий банер 13 березня з’явився в центрі міста на фасаді однієї з багатоповерхівок / фото volynnews.com

На Волині бійці та ветерани 14-ї окремої механізованої бригади, що є правонаступницею 51-ї ОМБР та дислокується у регіоні, заявили про використання їхнього імені у політичній провокації із псевдозвернення до президента України Петра Порошенка, яке з’явилося напередодні його візиту до Луцька.

Як передає кореспондент УНІАН, відповідну заяву оприлюднили сьогодні, 14 березня, зранку на сторінці 14-ї окремої механізованої бригади у соціальній мережі Facebook.

Як йдеться у заяві, бійці та ветерани 14-ї ОМБР, що є правонаступницею 51-ї бригади, з місцем дислокації у Володимирі-Волинському, обурені намаганнями втягнути їх у політичні провокації.

Відео дня

Йдеться про 30-метровий банер, який вчора, 13 березня, з’явився в центрі міста на фасаді однієї з 16-поверхівок на Театральному майдані. На банері було розміщено напис різним шрифтом: «Ти став президентом на крові хлопців 51 ОМБР. Щоб сховати свої злочини, твої генерали її знищили. Волинь такого не пробачає».

Читайте також"Ви погано поводитеся": у Чернігові охоронці Порошенка вирвали в журналіста плакат із запитанням до президента (відео)

«Заявляємо, що інцидент з банером - це чергове намагання нечесних і продажних політиків збити приціл українському воїну і суспільству, підмінити пріоритети і розуміння того, хто є справжнім ворогом для України. Адже у 2014 році на полі під Волновахою нас розстрілювали та вбивали не президент чи влада. Нас знищували добре вишколена, агресивна і нещадна армія Російської Федерації та її українські колаборанти. І особливо прикро, що наших загиблих побратимів вбивають знову. І роблять це брудні політикани плакатними фарбами, закупленими, можливо, за мерзенні гроші нашого головного ворога - нинішньої російської влади»,- зазначається в дописі.

Водночас, як повідомляють місцеві ЗМІ, банер провисів вчора лише кілька годин. Його зрізали особи, які займалися альпінізмом. Як зазначають місцеві ЗМІ, одного з них затримали перехожі. Він пояснив, що зрізав банер через свою громадянську позицію.

У секторі комунікації ГУ Нацполіції у Волинській області кореспонденту УНІАН підтвердили цей факт. Відомості про подію внесли до Журналу єдиного обліку заяв і повідомлень про кримінальні правопорушення. Разом із тим, як зазначили в поліції, в діях тих, хто почепив банер і тих, хто його зрізав, ознак кримінального правопорушення наразі не вбачається.

Триває перевірка.