У квітні 2014 року Курченка було оголошено у міжнародний розшук / фото УНІАН

Генеральна прокуратура викликає на допит українського бізнесмена Сергія Курченка, який перебуває в розшуку.

Відповідна повістка оприлюднена на сайті Генпрокуратури.

Курченко має з'явитись 26 березня о 14.00 до слідчого в особливо важливих справах слідчого відділу управління особливо важливих справ Департаменту міжнародно-правового співробітництва Генпрокуратури України Гайдара.

Відео дня

У документі сказано, що бізнесмена викликають для проведення слідчих та процесуальних дій у статусі підозрюваного у кримінальному провадженні №42016000000003393 від 16.11.2016, відкритому за фактами створення злочинної організації, заволодіння коштами шляхом зловживання службовим становищем, фіктивного підприємництва, ухилення від сплати податків, в особливо великих розмірах, легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом та іншими.

Читайте такожРада ЄС продовжила на рік санкції для Януковича і його 11 соратників

Як повідомляв УНІАН, 7 березня 2018 року Печерський районний суд Києва надав ГПУ дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування щодо Курченка.

ГПУ було надано дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування у кримінальному провадженні за підозрою Курченка «у створенні та забезпеченні діяльності злочинної організації з метою вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів, а також вчиненні у її складі низки кримінальних правопорушень, зокрема заволодіння чужим майном, коштами державних та інших банківських установ, державних підприємств паливно-енергетичного сектору економіки в особливо великих розмірах, ухилення від сплати податків, легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, організація фіктивного підприємництва, тобто створення та придбання суб’єктів підприємницької діяльності (юридичних осіб) з метою прикриття незаконної діяльності, що заподіяло велику матеріальну шкоду».

У ГПУ зазначали, що спричинені злочинною організацією збитки, активним учасником якої є Курченко, сягають понад 14 млрд грн.

Правоохоронці також повідомили, що за відповідними фактами Курченку повідомлено про підозру. Санкція найтяжчої з інкримінованих статей передбачає позбавлення волі на строк від 8 до 15 років.

У квітні 2014 року Курченка було оголошено у міжнародний розшук.