Бізнес-партнери Порошенка отримали від державного банку позику під мізерні відсотки / фото УНИАН

Представники партії УКРОП подали позов до Господарського суду міста Києва проти ПАТ «Державний експортно-імпортний банк України» та ПАТ «Автомобільна корпорація «Богдан Моторз». 

Про це йдеться у повідомленні на сторінці партії у Facebook.

"Причиною позову стало те, що Порошенко зі своїми бізнес-партнерами вкотре цинічно крадуть гроші з кишень простих українців. Нагадаємо, що 100% активів вищезгаданого банку належать державі. Тим часом він зробив корпорації «Богдан Моторз», пов’язаній через сумнозвісного Олега Гладковського із Петром Порошенком, справжній «подарунок» у вигляді мізерних відсотків за боргом на загальну суму в близько 1,5 млрд грн. Таким чином відсоткова ставка за основним боргом для друзів чинного президента у найближчі три роки становитиме лишень від 0,46% до 2,46%", - йдеться у повідомленні. 

Відео дня

У партії зазначають, що тим часом представникам малого й середнього бізнесу цей банк паралельно видає кредити з «зашморгом» у 19%.

"Крім того банк пробачив «Богдан Моторз» 335 мільйонів гривень, які той мав сплатити у вигляді прострочення виконання грошового зобов’язання за одним із кредитів", - нагадали в УКРОПі. 

"УКРОП боротиметься в суді, щоб визнати згадані договори між двома Укрексімбанком і «Богдан-Моторз» недійсними! Петре Олексійовичу, віримо – ви й ваші поплічники вже зовсім скоро відповісте за цинічне розграбування країни як перед судом, так і перед усіма українцями!", - йдеться у повідомленні.