Заступник голови Херсонської ОДА Андрія Гордєєва оголосив про свою відставку / фото Євген Рищук/facebook.com

Після заяви про звільнення голови Херсонської ОДА Андрія Гордєєва про свою відставку оголосив його заступник Євген Рищук.

Батько померлої радниці міськголови Херсона Катерини Гандзюкзаявляв, що Рищук співпрацює з організатором вбивства доньки. Сама ж Гандзюк називала його ймовірним замовником нападу.

Читайте такожВбивство Гандзюк: голова Херсонської ОДА Гордєєв подав у відставку

Відео дня

Своє звільнення Рищук назвав правильним кроком після заяви Гордєєва.

«Я прийшов до ОДА на запрошення Андрія Гордєєва та йду разом з ним. Як мені здається, так і має бути», — написав він.

Рищук зазначив, що йому «не соромно за три роки роботи в ОДА», бо «є що показати та є чим пишатися».

Він також згадав про Гандзюк, зі справою якої його пов'язує батько загиблої та пов'язувала сама Гандзюк, назвавши ініціативу «Хто замовив Катю Гандзюк» — «проплаченным бредом».

«Я вірю, що рано чи пізно ми знайдемо справжнього замовника. Щодо мене — я все сказав у СБУ, пройшов поліграф і готовий допомагати всім, хто шукає справжнього замовника», — написав Рищук.

Як повідомляв УНІАН, 6 квітня голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв подав у відставку, Порошенко її поки що не погодив. Утім президент пообіцяв, що погодження заяви Гордєєва буде не останнім рішенням щодо прізвищ, згаданих серед замовників вбивства радниці міськголови Херсона Катерини Гандзюк.

5 квітня главі облради Херсонщини Владиславу Мангеру, підозрюваному в замовленні вбивства Катерини Гандзюк, одягли електронний браслет для відстеження його місцеперебування.

11 лютого голові Херсонської облради Владиславу Мангеру оголосили підозру в організації вбивства радниці міського голови Херсона Катерини Гандзюк. Раніше бюро Херсонської обласної організації «Батьківщини» виключило з партії Мангера, а також рекомендувало йому піти з посади.

15 лютого суд вирішив взяти Мангера під варту на 17 днів із правом внесення застави. В той же день очільник Херсонської облради вийшов із СІЗО під заставу, а 18 лютого він вийшов на роботу.

31 липня у Херсоні біля під'їзду чоловік вилив на радницю міськголови Херсона кислоту. Катерина Гандзюк потрапила до реанімаційного відділення. 4 листопада Катерина Гандзюк померла у лікарні.

Зазначимо, Гандзюк критикувала обласне управління Нацполіції Херсонщини й інші органи влади. Восени 2017-го вона у дописі на Facebook звинуватила начальника Управління захисту економіки Нацполіції в області Артема Антощука у вимаганні від міської влади хабара — 3% від сум усіх підрядів і тендерів. Відтак Антощук написав заяву «заднім числом», що йому нібито пропонували хабар. А згодом правоохоронці прийшли з обшуками на роботу до самої Гандзюк.

Напад на Гандзюк сколихнув українське суспільство. Українське представництво міжнародного антикорупційного руху Transparency International закликало правоохоронців до результативного розслідування атаки на Катерину Гандзюк.