Владиславу Мангеру обрали запобіжний захід / УНІАН

Шевченківський райсуд Києва 3 квітня близько першої години ночі ухвалив рішення вдягти електронний браслет на підозрюваного в організації вбивства Катерини Гандзюк, голову Херсонської облради Владислава Мангера і забрати у нього закордонні паспорти.

Строк дії запобіжного заходу - 60 днів, до 1 червня, повідомляє Громадське.

Водночас суд відмовив у клопотанні прокурора щодо зміни запобіжного заходу із застави на тримання під вартою.

Відео дня

Читайте такожАдвоката родини Гандзюк видалили з судового процесу над Мангером

Владислав Мангер, у свою чергу, заявив що не задоволений рішенням суду і буде його оскаржувати.

Зазначається, судове засідання тривало з 13:00 години 2 квітня.

Довідка УНІАН. Громадська активістка Катерина Гандзюк померла у київській лікарні 4 листопада 2018 року. За три місяці до того в Херсоні невідомий хлюпнув їй в обличчя сірчаною кислотою, жінка отримала хімічні опіки більш як 30% тіла.

4 грудня Луценко заявив, що у справі про вбивство активістки оголошено підозру раніше судимому громадянину на прізвище Левін, відомому в кримінальному світі на прізвисько «Москаль-молодший». За словами генпрокурора, Левін достроково вийшов із в'язниці за «законом Савченко». 10 грудня, за даними СБУ, Олексій Левін був оголошений у міжнародний розшук.

11 лютого Луценко повідомив, що голові Херсонської облради Владиславу Мангеру оголошено підозру в організації вбивства Гандзюк. За словами генпрокурора, наразі слідство не зібрало доказів причетності інших посадових осіб до вчинення злочину проти Гандзюк, крім Мангера.

Мангер підозрюється в організації вбивства, тобто умисного заподіяння смерті іншій людині, вчиненого з корисливих мотивів, на замовлення, з особливою жорстокістю за попередньою змовою групою осіб, тобто в скоєнні злочину, передбаченого ч.3 ст.27, п.4, п.6, п.11, п.12 ч.2 ст.115 Кримінального кодексу України.

13 лютого прокурори в суді повідомили, що Мангер звинувачується також за ст.258 КК «Теракт», цей злочин підслідний СБУ.

21 лютого батько вбитої активістки Віктор Гандзюк заявив, що побоюється за своє життя. За його словами, Мангер вдається до залякування свідків, багато свідків стали отримувати погрози, і він особисто отримував "незрозумілі дзвінки на стаціонарний та мобільний телефони". "Вони бояться свідчити далі, бояться за свою безпеку. А деякі готові відмовитися від свідчень. Боюся за свою безпеку і я”, - сказав він. Також Віктор Гандзюк заявив, що поліція не здатна забезпечити безпеку ані йому, ані свідкам. “Ми двічі просили надати державну охорону, і двічі нам у цьому відмовили”, - сказав він.