Степанов відмовився залишати посаду голови Одеської ОДА \ uc.od.ua

Кабінет міністрів завтра засіданні розгляне подання про звільнення Максима Степанова з посади голови Одеської обласної держадміністрації (ОДА).

Читайте такожБунт на кораблі: голова Одеської ОДА відмовився залишати посаду за указом Порошенка

Як передає кореспондент УНІАН, про це прем'єр-міністр Володимир Гройсман повідомив під час брифінгу в рамках поїздки до Дніпропетровської області, відповідаючи на запитання, чи є подання на звільнення голови Одеської ОДА.

Відео дня

"Офіційне звернення від президента надійшло уряду сьогодні. І уряд його завтра буде розглядати", - сказав прем’єр.

Як повідомляв УНІАН, президент Петро Порошенко своїм указом від 6 квітня відсторонив Степанова від посади голови Одеської ОДА та призначив першого заступника Сергія Паращенка виконуючим обов'язки голови ОДА.

Своєю чергою Степанов відмовився залишати посаду голови Одеської ОДА, назвавши незаконним указ Порошенка про відсторонення. Зокрема, як зазначив Степанов, звільняти і призначати голів адміністрацій президент може винятково за поданням Кабміну. При цьому Степанов підтвердив, що йому було «зроблено пропозицію» написати заяву за власним бажанням.

Довідка УНІАН. Степанова було призначено на посаду голови ОДА в січні 2017 року, він змінив на цій посаді Міхеїла Саакашвілі. До цього Степанов очолював держпідприємство «Поліграфічний комбінат «Україна» по виготовленню цінних паперів».