Полігон Широкий Лан у Миколаївській області / фото inshe.tv

Президент України Петро Порошенко розчарував багатьох військовослужбовців Збройних сил України.

Про це під час чату на Главреді заявив політолог Андрій Золотарьов.

"Одна справа – виступати на парадах і активно використовувати в пропаганді мілітаристську риторику. Інша справа – коли люди на передньому краї на власній шкурі відчувають і бачать ці "успіхи", - підкреслив він.

Відео дня

Експерт вважає, що попри деякі поліпшення, українська армія, як і раніше виглядає уламком радянської армії.

Читайте також"Я не здаюся": Порошенко звернувся до українців перед дебатами (відео)

"Так, в армії стало краще з харчуванням. Так, стало краще з екіпіровкою та обмундируванням. Але в цілому, в порівнянні з 2014-2015 роками, коли в армію прийшло дуже багато мотивованих людей, які хотіли будувати нову українську армію, все звелося до перевдягання в нову форму, а система залишилася колишньою. Причому сьогодні українська армія виглядає як погіршена копія радянської армії. І люди дають цьому свою оцінку", - каже політолог.

Золотарьов також розповів, що необхідно зробити для того, щоб підтримка чинного президента в армії була на більш високому рівні.

"Потрібно армії менше брехати і менше у неї красти. Тоді підтримка армією чинного президента буде на дещо іншому рівні", - резюмував експерт.

Як повідомляв УНІАН, діючий Верховний Головнокомандувач Петро Порошенко зайняв перше місце за результатами голосування військовослужбовців в районі ООС. Проте його відрив від Зеленського невеликий, та сумарно в армії опозиційні до Порошенко кандидати мають значну перевагу.

Таким чином, твердження прихильників Порошенка, що нібито армія його беззастережно підтримує виявилися міфом, у зоні ООС військовослужбовці більшу частину голосів віддали опозиційним кандидатам.